Бърза доставка

Еконт и Спиди

БългарскиEnglish

Прозиводител на специализирани подправки, овкусяващи смеси и комбинирани препарати за производство на месни продукти

Създадена през лятото на 1993г. е регистрирано търговско дружество с ограничена отговорност РИГАНА със 100% частен капитал.

Бърза доставка

Еконт и Спиди

100% Гарантирано

Качество

Потвърден

Лесен и защитен начин на плащане

За нас

РИГАНА

e първият български производител на специализирани подправки, овкусяващи смеси и комбинирани препарати за производството на месни продукти. Идеята за производство на готови овкусяващи смеси, възниква през 1992 г. в секция “Химия и биохимия на месото” на Института по месна промишленост, София. В продължение на една година, в конкуренция с представителите на големи западни фирми, специалистите от секцията спечелват доверието на част от месопреработвателите. През лятото на 1993г. е регистрирано търговско дружество РИГАНА. Тогава в страната няма традиции и специалисти за производството на екстракти, които се използват за приготвянето на овкусяващите смеси. РИГАНА ангажира специалисти от институти на БАН, с помощта на които се произвеждат първите партиди екстракти на инсталация тип ФИТЕКС. Дружеството участва в конкурси за целеви средства от фондовете на Министерството на образованието и науката, два пъти печели финансова подкрепа, която гарантира чрез последващото редовно производство. Важен етап е придобиването на собствена сграда, в която сега да се извършват производството, търговската дейност и управлението на дружеството. Двуетажната постройка на ул. Филип Кутев 1, квартал Лозенец в София, осигурява всичко необходимо за осъществяване предмета на дейност.

Това беше началото.

С развитието на месопреработвателната индустрия в България, Ригана АД също разширяваше броя на обслужваните партньори. Нуждите на клиентите ни и нашия стремеж за растеж, допринесоха за нашето стратегическо решение да разширим гамата продукти, за да сме в състояние да задоволим комплексно нуждите и изискванията на партньорите ни.

Днес Ригана АД предлага повече от 1700 продукта – собствени разработки и такива доставени от проверени, доказали се във времето външни партньори.
Ежегодният растеж на Ригана АД и стратегическите цели – да разширим гамата и обема продукти, да стъпим устойчиво и на други близки пазари, доведе до решението за закупуване на ново оборудване и преместване в нова, по-функционална база.

На 20.06.2016г. стартира изпълнението на проект BG16RFOP002-2.001-0420-C01 “Подобряване на производствения капацитет на Ригана АД“. 

От края на месец ноември 2018 г. Ригана АД се помещава в новата производствена база с изцяло обновено оборудване, съобразено с последните тенденции в бранша. Новата ни база се намира в Казичене, ул. 3-ти Март 18, 1532 София. Мястото е с удобна локация между две магистрали, близо до околовръстния път на София. Днес ние работим не само с лидерите на пазара на месни продукти в България. Имаме гъвкав, индивидуален подход към всички производители, независимо от размера и местоположението в страната.
Нашите продукти и технологии се предлагат успешно вече и на клиенти в Гърция,  Румъния, Сърбия и Северна Македония.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!